Predlog za ukidanje trotoara, biciklističke staze i zelene površine u korist parkinga

Predlog za ukidanje trotoara, biciklističke staze i zelene površine u korist parkinga

Сервисни центар општине Нови Београд (servisnicentar@novibeograd.rs)

11070 Београд

Поштовани,

Хтео бих да вам упутим предлог који би олакшао ситуацију испред Омладинских бригада 18а. У питању су тротоар, бициклистичка стаза и зелена површина у Омладинских бригада (парна страна) у нивоу ресторана Дурмитор, кафеа Треф, Танкер, кладионице Балкан, аутоперионице и још пар мањих локала.

Власници аутомобила морају да паркирају возила преко зелене површине, тротоара и бициклистичке стазе, а уз то морају да се пењу на ивичњак и пазе на бетонске жардињере које их спречавају да паркирају на целом потезу. Уз те „статичне“ препреке морају да пазе и на пешаке које иду тротоаром, а такође и на бициклисте који иду бициклистичком стазом. Заборавио сам да споменем да постоји и доста  дрвећа на месту којих би могло да се паркира још неколико возила.

Мој предлог је да се на том потезу укину све ове ствари што сметају (оборити ивичњаке, склонити бетонске жардињере, посећи дрвеће, асфалтирати зелене површине, укинути тротоар за пешаке и бициклистичу стазу) и направити прави паркинг за возила.

Пешаци, бициклисти и родитељи са колицима више неће морати да заобилазе паркирана возила, већ ће бити потребно да код Општине Нови Београд пређу на другу страну улице па да се код раскрснице са Булеваром Зорана Ђинђића врате на ову страну. Овиме бисмо спречили и случајну штету коју колица или бицикли могу да нанесу паркираним аутомобилима приликом мимоилажења на том потезу.

Такође вас молим да прогласите неважећим Закључак III-355-4713/12 који је донело Одељење за инспекцијске послове управе града Београда – Сектор за нормативне и управно  надзорне послове од 18.9.2012. године којим се доказује да су комунални инспектори надлежни за непрописно паркирање на том потезу.

Такође вас молим да заборавите и баците све пријаве које су грађани упућивали због овог проблема како би надлежне службе и инспектори могли да се позабаве и другим проблемима из своје надлежности као што су кратери на тротоарима око Општине Нови Београд, разровани оборени приступи пешачким прелазима, разни бетонски остаци (грађевински шут) уз тротоар, паркирање на зеленим површина и тротоарима испред зграде МУП-а прекопута…

Такође вас молим да свим локалима на том потезу дозволите проширење на тротоар, као и надоградњу и проширење. Нема смисла да један локал може да се прошири на тротоар и у висину, а остали не.

Близина МУП-а и полицијске станице Нови Београд ми доказују да се возила прописно паркирају на горе наведеном потезу (Омладинских бригада 18а) и да пешаци, бициклисти и родитељи са колицима на том потезу немају шта да траже.

Транспарентном црвеном бојом сам на следећој слици означио место које би требало претворити у паркинг.

predlog-za-parking---sarkaz

Молим вас да овај предлог проследите и одговарајућим надлежним службама јер ја нисам сигуран коме све треба да се обратим поводом овог предлога (Секретаријат за саобраћај, Градско зеленило, Комунална полиција…)

Подносилац предлога: Душан Поповић