Predlog za izgradnju parkinga kod Genex-a

Predlog za izgradnju parkinga kod Genex-a

Poštovani,

pošto živim u ulici Narodnih heroja, a od skoro sam i aktivan vozač, nisam mogao da ne primetim manjak parking prostora u mom kraju.

Jedan od primera je i moja ulica, u kojoj je desni deo kolovoza zauzet vozilima. Šetajući sam naišao i na sledeću (blatnjavu) situaciju.

blatnjavi prilaz trotoar

blatnjavi prilaz

Kao što vidite, vozila se redovno penju na trotoar i dolaze do prostora gde se parkiraju.

Moj predlog je da se baš na ovom mestu probije put ka tom prostoru u podnožju Genex kule. Naravno, ne mislim na crveni plato neposredno ispod kule (koji je zreo za renoviranje), nego na prostor pored njega sa otvorima za ventilaciju. Taj prostor sam zaokružio na slici na narednoj strani.

situacija

Ako bi se tu napravio parking, svi automobili parkirani na ulici (koji se vide na slici) bi se mogli ukloniti sa iste.

Takođe, bi taj parking bio koristan i ako bi se poslovni deo kule ikad ponovo aktivirao. Naime, takav objekat sa velikim parkingom u neposrednoj blizini bi postao mnogo atraktivniji za potencijalne investitore.

Preko puta se nalazi i privatni dom zdravlja Dr Ristić ispred kojeg je uvek gužva koju prave nepropisno parkirana vozila zbog kojih je prelazak ulice za pešaka postao vrlo opasan. Ovaj parking bi rešio i taj problem.

Molim vas da ovaj predlog prosledite nadležnom organu, jer nisam baš siguran ko je nadležan za ovo, ili da mene obavestite kome da prosledim ovaj predlog.

 

EPILOG: Iz Opštinskog servisnog centra su mi preporučili da se obratim Sekretarijatu za saobraćaj i Urbanističkom zavodu jer ta parcela mora da promeni namenu. Urbanističkom zavodu sam poslao mejl, čekam odgovor.