Zašto su neki TV kanali blokirani?

Kada su dani žalosti, znamo da ne treba da se veselimo, novine imaju neke crne delove na nalovnim stranama, fudbaleri nose crni flor oko ruke, na kanalima se ne pušta muzika…

Mislim da je prvi put od kada postoji dan žalosti, da su neki kablovski kanali ukinuti. Koliko se sećam, do sada su domaći kanali koji puštaju muziku prekidali svoj normalan program i puštali ili ozbiljnu muziku ili natpis kojim su nas obaveštavali da neće emitovati program.

Ovaj put, neko se dosetio da blokira neke kablovske kanale (HRT, Fox Life…). Razumem za Fox Life (tu su uglavnom komedije), ali pazite na sledeću stvar: Na našim kanalima je dan žalosti, a na jednom od preostalih (domaćih) kanala, puštaju film sa oznakom za ne mlađe od 18 godina. Seks može – HRT ne može?!??!

Na jednom drugom kanalu puštaju South Park! Å ta to ima HRT što nam može smetati? Ok, imaju neke zabavne emisije, ali zar nije bolje da se samo te emisije blokiraju (kao što blokiraju Ligu Å ampiona). Naravno da je lakše da osključe te kanale, ali onda neka proporcionalno umanje račun za TV pretplatu. Koliko sam pročitao to im ne pada na pamet.

Ako su ukinuli kablovske kanale, onda je sledeći korak i da cenzurišu internet. Iskreno ne vidim razliku između blokade kablovksih kanala i blokade interneta. I na internetu ima zabavnog sadržaja.

Treba žaliti Patrijarha Pavla. Svi smo ga voleli. Ovo nije način kako to treba raditi.

Po stoti put se pokazalo da imamo nesposobne ljude na bitnim mestima.