Čime žonglirati – kako napraviti loptice za žongliranje

Čime žonglirati – kako napraviti loptice za žongliranje

Naravno, svi će vam reći da žonglirati možete sa bilo čime. To je istina, ali činjenica je da možete sebi mnogo olakšati proces učenja novih trikova ako koristite bolje stvari. Najočiglednija stvar za žonliranje su teniske loptice. Skoro svi ih imamo i sve su iste veličine i težine. Problem sa njima je što kad vam ispadnu završe na drugom kraju sobe, ispod kreveta, na stolu, u čaši (dopunite spisak mesta gde mogu da završe). Odskaču kad padnu. Zato su među žonglerima popularnije takozvane „bean bags“ tj loptice punjene sa nečim laganim (pasulj, semenke i slično).
[ad#Google Adsense 468 x 15] Naravno, možete napraviti lopticu i od čarape.

Gde naći takve loptice (bean bags) kod nas? Možda neko ima negde par loptica, ali teško je naći 3 iste. Da živimo u inostranstvu lako bismo ih kupili preko e-bay-a, ili amazona, ali živimo u Srbiji. U Novom Sadu ima jedna prodavnica gde ima da se kupi oprema za žongliranje (ko nema u vuglu ima u guglu).

No, ja ne bih bio ja kad ne bih sam pokušao da napravim loptice. Treba vam neki mekani, kao tanka koža, ili skaj, materijal. Ja sam našao tzv „eko-koža“ materijal. Ima da se kupi u prodavnicama gde se prodaje industrijski materijal, tj tende i slične stvari.

Pogledajte slike i videćete da nije mnogo teško.

Naravno, tu je i Google sa par vrlo dobrih video zapisa sa celim tokom šivenja.

Šiti možete dok gledate TV. Ne treba da izdvojite vreme samo za to, dok gledate TV ruke su vam slobodne, krajičkom oka gledate TV i slušate, a drugim krajičkom oka gledate iglu. Posle tog vam treba još možda 10-ak minuta da napunite i zatvorite lopticu (to morate da radite bez gledanja TV-a)

PS: za 500 dinara možete da kupite materijala za sigurno 20 loptica sa punjenjem.[ad#Google Adsense 468×60]