Žonglirati (ni)je teško – kako žonglirati sa 3 loptice

Žonglirati (ni)je teško – kako žonglirati sa 3 loptice

Pre izvesnog vremena, Branki je pala ideja da nauči da žonglira. Naravno, krenuli smo sa YouTube-om i gomilom uputstava kako to raditi. Naravno, mislili smo da postoji samo jedan način žongliranja sa tri loptice, ali ubrzo smo naleteli na izvesnog Chriss Bliss-a koji je svojevremeno pobedio na nekom takmičenju.

Tada smo shvatili šta sve može da se radi sa tri loptice. Naravno, počeli smo od običnog žonliranja. Uputstvo za to je vrlo lako. Prvo morate naučiti da bacate samo jednu lopticu iz jedne ruke u drugu. To treba da naučite da radite skoro žmureći. Zatim dodate još jednu lopticu i kad to uvežbate, ubacite i treću. Prvo samo jednom, pa dvaput, pa ceo krug (tri puta). E tad vežbate još nedelju dana da vam to žongliranje postane rutina. Evo jednog od mnogih uputstava sa neta.

[ad#Google Adsense 468 x 15]

Šta dalje? EEEEEEEEEE, pa jel znate vi koliko fora sa tri loptice postoji. Ako ste odgledali Chriss Bliss-a videli ste deo tih fora.

Verovali ili ne, ne treba vam mnogo vremena da naučite osnovne stvari. Svaki dan par puta po pet minuta možete izdvojiti. Umesto što izvrtite kanale na TV, radite nešto pametnije.

Šta ćete ovime postići? Verovali ili ne mnogi ljudi nemaju običu koordinaciju pokreta i već im je teško da prebace jednu lopticu iz ruke u ruku 10-ak puta. Sigurno će vam se poboljšati koordinacija. Vežbaćete periferni vid. Samim tim vam se i razvijaju neki centri u mozgu (zvuči logično). Kad krenu loptice da se vrte videćete kako se dobro osećate.

Naravno, nekima će biti lakše nego drugima. Ako ste „dobri“ sa hvatanjem, bacanjem i sličnim stvarima, biće vam lakše. Garantujem da svako može za 7 dana da nauči da žonglira sa 3 loptice. Pola sata dnevno vam je potrebno (maksimalno).

Tek kad možete bez problema da žonglirate jedan minut, vreme je da počnete sa „forama“. Prvo ćete kucati na google „basic 3 ball juggling“, pa „advanced 3 ball juggling“ i tu ćete se malo pogubiti jer ima sigurno 20-ak raznih načina žongliranja. Najbolje da uzmete jedan niz tutorijala i krenete jedan po jedan. Samo bez previše nerviranja jer je nemoguće naučiti novi trik za pet minuta.

Dobro mesto za učenje novih stvari je sajt www.ehow.com Tu imate sve i svašta. Ima par momaka koji vam pokazuju kako žonglirati. Izaberite jednog od njih i krenite da pohađate njihov kurs.
[ad#Google Adsense 468×60] PS: Sećate li se onog videa sa početka ovog članka? Mnogim žonglerima nije baš najjasnija njegova popularnost (jer ti trikovi spadaju u prosečne, ali su lepo ukomponovani). Zato se jedan drugi žongler (Jason Garfield) pokazao kako se to radi, ali sa 5 loptica.