Veseli spust 2002.

Tradicionalna manifestacija Veseli spust se održao i ove godine.

U nedelju se išlo od Maglica do Kraljeva (Mataruške banje), a mi smo odlucili da idemo u subotu od Ušca do Maglica. Nas 12-oro smo stali u dva camca i krenuli. Ovaj deo, kojim smo išli u subotu, sadrži više brzaka (bukova) nego nedeljna deonica. Vreme nas nije previše poslužilo, ali nije bilo katastrofa. Manji incident se dogodio kad je Vlada, koji je krmario, ispao iz camca u hladnu vodu, jer mu se veslo zakacilo za kamen. Tom prilikom je ostao bez papuca,što ce se pokazati da je bio samo uvod u gubljene stvari i nezgode.

Predvece smo stigli do Maglica gde su vec stigli veseli spustaši, koji su se uz velke kolicine piva i roštilja zagrevali za sutrašnje dogadjanje. Mi smo našli mirno mesto za šatore, daleko od vreve. To vece nam se pridružilo još nekoliko spustaša. Ujutru nam se pridružilo jos nekoliko clanova kojima smo vrlo zahvalni.

Posle manje od pola sata spusta doživeli smo veliku havariju. Jedan splav se zakucao u jedan gumenjak i totalno mu probušio jednu komoru. Bitno je napomenuti da se broj ljudi na naša dva camca u toku noci i jutra povecao na oko 23. Jedan camac je nastavio da plovi bez dela posade koja je prešla na drugi camac. Pre toga je Džambo upao u vodu i polomio sat. Takode nam je usput nestalo i jedno uže od camca.

Tako smo mi ranjeno išli niz Ibar, medu poslednjima i tada se desilo prijatno iznenadenje u vidu roštilja koji nam je gost organizovao. Sa kolikim smo mi žarom nasrnuli na klopu je zbilja neopisivo. Posle te pauze nas je cekao još jedan mirniji deo puta do Mataruške banje gde smo se malo pregrupisali i uputili put Beograda.