Predlog za preuređenje zelenih površina kod TC Ušće i autobuske stanice

Predlog za preuređenje zelenih površina kod TC Ušće i autobuske stanice

Ceo život prolazim pored i koristim stanicu JGP „Šest kaplara“ gde (sada) staju 16, 65, 67, 71, 72, 77, 78 i 83 u Bulevaru Mihajla Pupina, u smeru ka GO Novi Beograd. Nekada davno ta stanica nije bila toliko prometna jer nisu svi ti autobusi tu stajali, a nije postojalo ni TC Ušće.

U međuvremenu se broj putnika koji koristi tu stanicu višestruko povećao. Zbog toga imamo devastirane zelene površine koje služe za bacanje pikavaca i prilikom svake kiše postaju blatnjave, ružne kaljuge. Isti slučaj imamo i kod pešačkog prelaza ka TC Ušće, gde pešaci preprečuju put preko zelene površine, koja više nije zelena.

stanica GE

Od Direkcije za javni prevoz sam dobio odgovor su postojeće prilazne pešačke staze (između zelenih površina) sasvim dovoljne za putnike, međutim ja se sa njima ne mogu složiti jer vrlo često tuda prolazim, a i stanje zelenih površina govori u moju korist.

BING-snimak

Moj predlog je da se od zelenih površina sačuva samo pojas oko drveća, sa nekom lepom ukrasnom ogradom, a da se ostatak površine asfaltira. Takođe bi bilo praktičnije da se trafika premesti preko puta jer, ovako kako stoji, smeta nesmetanom prolasku pešaka.

Što se tiče zelene (sada smeđe) površine kod pešačkog prelaza, tu bi trebalo istu skratiti (do bilborda i znaka za zabranjeno zaustavljanje i parkiranje) i asfaltirati čime će se proširiti mesto za protok pešaka.

pesacki GE

Znam da ideja o ukidanju zelenih površina na prvi pogled zvuči neekološki i bespotrebno, ali svedoci smo da te navedene zelene površine više nemaju ulogu koju su imale pre više od 10 godina zbog povećanog broja ljudi koji taj potez koriste.

Nisam siguran da su ovi moji predlozi potpuno u vašoj nadležnosti, pa vas zato molim ili da prosledite nadležnom organu, ili da mi kažete kome da ih ja sam prosledim.

 

EPILOG: Servisni centar opštine Novi Beograd je prosledio predlog