Komunalni problemi oko Fontane – prijava elektronskim putem

Komunalni problemi oko Fontane – prijava elektronskim putem

Pored svih problema koji su oko nas, postoje i problemi koji su vrlo laki za rešavanje. Pogledajte malo oko sebe i videćete nešto što ne treba da bude takvo. Neka rupa u asfaltu, polomljena klupa, đubre gde mu nije mesto, nepropisno parkirana vozila…

Takvim stvarima bi trebalo da se bavi Komulana policija, ali nije zgoreg i prijaviti neki od tih problema. Naravno ulazimo onda u vrzino kolo tipskih odgovora „nije u našoj nadležnosti“. U principu i Komunalna policija bi trebalo da preusmerava sve prijave.

Kada se probijete do pravog telefona problem se često rešava vrlo brzo. Par puta sam uspeo da se probijem do prave osobe i problemi su bili rešeni sutradan (polomljeni stubići, nezavršeni radovi prilikom popravka nekih kvarova, neispravna bandera…)

Mnoge službe imaju e-mail adrese, ali većina službi je gluva na takav način komunikacije.

Opština Novi Beograd je u mnogim stvarima opština za primer. Mislim da su prvi eliminisali redove u svojoj opštini uvođenjem sistema brojeva. Prost, ali neverovatno efikasan, sistem koji bi se morao uvesti svuda (domovi zdravlja, policija).

Pre par godina su uveli i instituciju Građanina inspektora. Rečenica koji stoji ispod forme za prijavu problema je melem za uši :

Dobrodošli na stranicu Građanin inspektor.

Ovde možete prijaviti komunalni problem, ukoliko posedujete i dodatne materijale u vidu slika ili video fajlova takođe možete priložiti uz poruku inspekciji. Ukoliko inspekcija Gradske opštine Novi Beograd nije nadležna za problem koji navodite Vaše pitanje će biti proleđeno nadležnoj službi, a o tome ćete biti obavešteni.

Danas ću da testiram sistem slanjem 10-ak prijava koje sam uočio u svom kraju. Da počnemo (slučajnim redosledom)

Problem 1

Stepenice u zgradi gde je Infostan (Narodnih heroja 30)

Stepenice koje vode u zgradu gde se nalazi Infostan, par banaka, Maksi, restoran i gomila drugih objekata. Svaki dan tu prolazi baš mnogo ljudi. Problem postoji već godinama, a naročito je opasno zimi kad sneg prekrije polomljene stepenice

Problem 2

Otvorena bandera sa svim instalacijama - pešački između Meka i Fontane

Ova bandera stoji ovako otvorena već sigurno nedelju dana. Ko ne zna – u tom otvoru se nalaze sve instalacije i da ne naglašavam da je sve tu pod naponom. Deca vole da guraju prste na takva mesta (to i mala deca znaju). Inače, ovo je veoma prometna raskrsnica blizu škola, vrtića, prodavnica… Lokacija – pešački prelaz između Meka i Fontane

Nisam dobio odgovor na ovu prijavu, ali neko je zatvorio otvor uz pomoć najuniverzalnijeg alata – IZOLIR TRAKE

Problem 3 III-355-4702/12

Žardinjera na bici stazi

Žardinjera na biciklističkoj stazi. Koja joj je uloga osim da smeta pešacima i biciklistima? Naravno da je ona tu postavljena nekad davno da spreči ulazak vozila na trotoar, ali je ona pomerena i sada smeta samo biciklistima i pešacima.

Odgovor je dobijen, ali mi baš i nije najjasniji. Pogledajte i vi, pa procenite

.

Problem 4

Nezaključan elektro orman

Ovaj elektro orman je nekad otvoren, nekad zatvoren samo zato što je neko nalepio reklamu. Koliko znam, na ove uređaje ne sme ništa da se lepi, a da ne spominjem to što su otključani i na „izvol’te“. Lokacija – Narodnih heroja između 20 i 22

Problem 5

Zarđala kriva bandera

Zarđala kriva bandera koja nimalo ne uliva poverenje. Na kraju će da padne i možemo samo da se nadamo da neće da zakači neko dete iz osnovne škole, a kad padne znamo da će oko otvorenih instalacija da se okupi svako dete. Lokacija – Preko puta igrališta o.š. Ivan Gundulić

Problem 6 – III-355-4699/12

Nezaštićena rupa od budućeg kontejnera Zemlja na bici stazi, ulici i trotoaru Zemlja na ulici, stazi i trotoaru u Narodnih heroja (kod Meka)

U Narodnih heroja između Meka i broja 16 se nalaze 2 rupe za podzemne kontejnere. Podzemni kontejneri su odlična ideja, ali ove rupe stoje tu već mesecima. Jedna rupa je prekrivena do pola i nije obezbeđena. Pored obe lokacije pesak i šljunak se nalaze i na ulici i na trotoaru i na biciklističkoj stazi.

Odgovorno lice je postavilo kontejnere. Nije još urađeno asfaltiranje, ali valjda će se i to uraditi u narednim mesecima

Problem 7

Uvek parkirana vozila ispred Infostana i kladionice

Ispred Infostana i kladionice u Narodnih heroja 30 su uvek parkirana neka vozila na trotoaru, biciklističkoj stazi i na travi.

Problem 8 III-355-4697/12

Krošnja na 1.5m od zemlje

Krošnje drveća ometaju normalan hod šetačima. Krošnje su na visini od oko 1.5m. Lokacija – Narodnih heroja 20

Krošnje su skresane, ali baš minimalno. Odgovor

Problem 9 III-355-4714/12

Neočišćen trotoar

20 metara od ovog mesta je mesec dana stajao neki šljunak koji je ostao od ko zna koji radova. Prijatno sam se iznenadio kad sam video da tog šljunka više nema. Na žalost na ovom mestu je i dalje neki pesak. Lokacija – Bulevar Zorana Đinđića preko puta kafića kod Perpera.

Pesak uklonjen i dobijen odgovor (sa slikom)

Problem 10 III-355-4709/12

Ostaci nekog peska

Pesak koji je ostao posle ko zna kojih radova. Lokacija – Narodnih heroja 20 – 22

Pesak je uklonjen i dobijen je odgovor.

Problem 11 III-355-4713/12

Uvek, ali uvek neprosino parkirana vozila u Omladinskih brigada

Na ovom mestu u Omladinskih Brigada (dijagonalno od hrama Svetog Dimitrija) je uvek, ali baš uvek nepropisno parkiranje prisutno. Kad kažem uvek – mislim stvarno uvek 24/7/365

Dobijen je odgovor – prosleđeno MUP-u, Upravi saobraćajne policije – Sektor Zapad

Pošto mislim da je problem i u njihovoj nadležnosti, napisao sam žalbu na odgovor.

Problem 12 III-355-4711/12

Da li mora paralelno i može i ukoso parkiranje

U Bulevaru Zorana Đinđića pored kafića i Perpera je uvek mnogo parkiranih vozila. Noću su parkirani čak i ispod drvoreda koji razdvaja kolovozne trake.

Prosleđeno Upravi Saobraćajne policije.

Problem 13 III-355-4712/12

Neki šut preko puta kafića u Bulevaru Z. Đinđića

Ovaj šut stoji na travnjaku već više meseci. Lokacija – preko puta kafića u Bulevaru Z. Đinđića

Doneto Rešenje i Zaključak o dozvoli izvršenja, a prinudnom izvršenju će se prisupiti kada se za to steknu uslovi

Problem 14

Uništeni blokovi na prilazu Maksiju (Narodnih heroja 30)

Uništeni blokovi na prilazu Maksiju (Narodnih heroja 30). Kad prođe zima, rupe će postati još veće…

Problem 15 III-355-4715/12

Nedostaje završni sloj asfalta (pešački u Pariske komune između kružnog toka i Fontane))

Nedostaje završni sloj afalta oko ovog šahta. Lokacija pečački prelaz u Pariske komune između kružnog toka i Fontane.

Predmet je prosleđen nadležnom organu, a to je Sekretarijat za inspekcijske poslove grada Beograda – Sektor za saobraćajni inspekcijski nadzor , 27. marta br 43-45

Problem 16

Uvek nepropisno parkirana vozila kod banaka kod Robne kuće

Kod banaka, trafike i pekare kod Robne kuće dijagonalno od Fontane je uvek prisutan veliki broj nepropisno parkiranih vozila. Preko puta ulice postoji veliki parking na kome uvek ima mesta. Naravno treba ulicu preći peške da bi se došlo do kola, a to je, svi znamo, napor koji samo vrhunski sportisti mogu da ostvare.

Problem 17

Uništen asfalt kod Maksija (preko puta Narodnih heroja 24)

Kanal u trotaru pored Maksija, preko puta Narodnih heroja 24.

Dođoh ja do 17 problema. Sve sam ovo uslikao za 10-ak minuta prilikom obilaska kraja. Da sam prošao kroz blok, sigurno bih zabeležio još problema.

Upravo sada sve ove probleme prijavljujem na sajtu opštine Novi Beograd pa da vidimo da li će se nešto od ovoga rešiti.

Početak epiloga: 24. avgusta dobio sam brojeve pod kojim su prijave zavedene, kao i kontakt telefone inspektora koji su zaduženi za ove probleme.

Evo i brojeva svih prijava (linkovani su dobijeni odgovori)
III-355-4697/12, III-355-4698/12, III-355-4699/12, III-355-4700/12, III-355-4701/12, III-355-4702/12, III-355-4703/12, III-355-4704/12, III-355-4709/12, III-355-4710/12, III-355-4711/12, III-355-4712/12, III-355-4713/12, III-355-4714/12, III-355-4715/12, III-355-4716/12, III-355-4717/12

ps: probleme sa biciklističkim stazama nisam ovde prijavljivao jer Beociklizicija to radi vrlo uspešno