Poslovni centar u bloku 3

Poslovni centar u bloku 3

Blok 3 je dobio poslovni centar. Naravno da jednom stambenom bloku uopšte nije potreban takav objekat, ali pametni investitor i još pametniji organ koji mu je izdao dozvolu za tako nešto nius mislili tako. Zašto bi i mislili kad oni ne žive blizu tog objekta.

Odakle početi? Zgrada je izgrađena na 15-ak metara od stambene zgrade, tako da stanari prva 3-4 sprata imaju divan pogled na staklenu fasadu poslovnog centra, a samim tim i na svoje komšije iz susednih stanova. Naravno to što oni vide svoje komšije automatski povlači i činjenicu da i komšije vide njih.

Parking za stanare, šta je to? Postoji parking za korisnike poslovnog centra (ne verujem da su stanari tamo dobili neko mesto), kao i podzemna garaža (ne verujem da i tamo stnari imaju neko mesto). Naravno, oba parkinga se nalaze iza rampe.

Poslovni centar zvrji prazan. Jedino se u njemu nalazi jedna banka (koja je i jedan od sponzora ovog objekta) i ne žalim kada kažem da mi je drago što je objekat prazan i da se nadam da se nikad neće „primiti“.

Da bi se do objekta došlo kolima (za zaposlene) potrebno je da se prođe kroz blok 3, krivudavim putem. Na jednoj strani tog puta se nalazi Maxi, gde su zastoji prilikom istovara robe česti (par puta dnevno), tako da samo mogu da zamislim kakvo bi zagušenje nastalo kad bi zaposleni krenuli ka tom poslovnom centru, kao i pri odlasku kućama.

Slike govore više od hiljadu reči, pa zato pogledajte galeriju, sa malim objašnjenjima.

O ovom objektu ima i više reči na beobuild forumu.