Novi Beograd – Železnik

Novi Beograd – Železnik

Sledi opis ture za one koji bi da voze dalje od Ostružnice.

Bila je nedelja i saobraćaj je bio dosta slab, zato mi je ova tura baš lepo legla. Odmah da naglasim da nikad nisam vozi duže magistralnim putem, ali šta ću kad uvek pomislim da će neko da izgubi kontrolu nad vozilom pa da me pokupi.
Početak je klasičan za sve Novobeograđane: blokovi, nasip ka ostružničkom mostu.

Asfalt (sa desne strane) pre ostružničkog mosta vodi ka Surčinu, ali ako se skrene sa tog asfalta „prvo levo“, izlazite pravo na uzbrdicu koja vas vodi na most.
Saobraćaj je bio baš slab, u šta sam se uverio dok sam prilazio mostu (pitao sam se da nije most zatvoren). Preko mosta može da se vozi i između bankine i ograde mosta, ali to mi je naporno, pa sam se ponadao da niko neće da me pokupi i krenuo sam preko.
Posle mosta se može skrenuti na stari obrenovački put koji vodi do Ade, ali ja sam produžio pravo u tunel.

Mnogo je gadan zvuk koji pravi šleper koji ide iza vas u tunelu.
Posle tunela sledi konstantna uzbrdica do ibarske magistrale i naravno još jedan tunel.
Postoje dva paralelna tunela, ali levi nije otvoren za saobraćaj (čekaju da naprave još 3 trake i još jedan most iz ostružnički, znači neće skoro…). Ja sam ušao u taj levi u kome je mrkli mrak jer tunel ne ide pravo. Asfaltiran je i označen, ali sam se nadao da nema nekih otvorenih šahtova. Pratio sam jednu belu liniju i došao do svetla na kraju tunela.

Kad se dođe do kraja nove deonice obilaznice, ostaje vam ili da idete ka Avali, ili ibarskom do grada, ili ka Železniku.

Ja sam krenuo ka Železniku, pogađate već, zbog slabijeg saobraćaja. Put je više manje nizbrdo, prolazi se kroz Železnik, i na kraju se izlazi na Čukaricu i na nizbrdicu ka novom obrenovačkom putu.

Pri skretanju na novi obrenovački put, video sam nekog čoveka kako sa peškirom ide u šumu i logično sam zaključio da je to prečica ka Adi, i hrabro sam krenuo šumskim putem. Å umica je idilična, puno ptica cvrkuće i tako to…

I tako sam izašao na Adu, bacio pogled ka novoj, skoro pa završenoj bici stazi uz put i gledajući zgodne rolerke i biciklistkinje otpedalao ka kući…

Ova vožnja je trajala oko 3-3.5h uz cesta stajanja i fotkanja…